Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winssen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Winssen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Beuningen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2150 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Beuningen | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Winssen juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel vindt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Winssen. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.400€3.250 – €6.600Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €10.100€4.400 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.500 – €13.000€5.400 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winssen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winssen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winssen-6645

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Winssen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beuningen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Beuningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beuningen (https://www.beuningen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Van Heemstraweg 46
 • 6641 AE, Beuningen
 • Website: www.beuningen.nl
 • E-mail: gemeente@beuningen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Winssen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen introduceren en vertelt welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Winssen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winssen.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit meerdere grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer, Platinum. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Winssen al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift + Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Winssen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winssen benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie