Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heumen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Heumen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand bekijkt u bruikbare tips over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Heumen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2250 tot maar liefst €9200, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heumen | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Heumen april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.350 of meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Heumen. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.600€2.650 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.000€3.700 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.500€5.100 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heumen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heumen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heumen-6582

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heumen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heumen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Heumen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heumen (https://www.heumen.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type uitkiezen die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkplein 6
 • 6581 AC, Heumen
 • Website: www.heumen.nl
 • E-mail: heumen@heumen.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Heumen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften introduceren en informeert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Heumen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heumen.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal geschikte traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Heumen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp of TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heumen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heumen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie