Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ubbergen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Ubbergen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand kunt u aan de slag met praktische adviezen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Tevens kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €2400 en €9900, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBerg en Dal | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Ubbergen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Ubbergen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.100€2.650 – €5.500halve dag
2 bochten€6.250 – €11.200€4.000 – €7.4006 uur
Draaiende trap€7.650 – €14.200€5.450 – €10.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ubbergen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ubbergen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ubbergen-6574

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ubbergen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift kopen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Ubbergen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en geeft aan welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Ubbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ubbergen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende dealers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Ubbergen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare + Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ubbergen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ubbergen benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 125 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie