Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ooij

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Ooij vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl treft u handige gegevens aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2100 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Berg en Dal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Ooij juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.200 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Ooij. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.650 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.500€2.800 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.100 – €10.300€4.200 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.200€5.500 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ooij.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ooij is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ooij-6576

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ooij voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een stoellift kiezen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Ooij zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Ooij.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Ooij.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende bekende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere professionele producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Ooij binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn en Heymer verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ooij is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ooij benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie