Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Persingen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Persingen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1900 tot zo’n €9600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBerg en Dal | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Persingen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Persingen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.900€3.150 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.500€4.350 – €8.000Eén dag
Spiltrap€7.700 – €14.100€4.700 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Persingen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Persingen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-persingen-6575

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Persingen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Persingen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Persingen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Persingen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele betrouwbare fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere grote traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Persingen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah & Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Persingen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Persingen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 135 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie