Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leuth

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Leuth vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website bekijkt u handige beschrijvingen omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2200 tot zo’n €10000, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBerg en Dal | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Leuth juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Leuth. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.600€3.400 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.000€3.900 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.150 – €13.600€5.150 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Leuth.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Leuth kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-leuth-6578

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Leuth voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Berg en Dal. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model kopen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mailadres: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Leuth zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende stoelliften tonen en geeft aan welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Leuth.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Leuth.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal bekende traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende bekende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Leuth binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator & RecentLift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Leuth is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Leuth werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie