Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kekerdom

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Kekerdom maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare beschrijvingen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, de unieke werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Berg en Dal.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2300 tot wel €8400, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Berg en Dal | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Kekerdom juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kekerdom. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.550 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.400€2.800 – €5.8005 uur
Twee bochten€6.400 – €11.000€4.300 – €7.5001 dag
Wenteltrap€7.750 – €14.400€5.250 – €9.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kekerdom.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kekerdom is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-kekerdom-6579

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kekerdom voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berg en Dal met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Berg en Dal. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Berg en Dal (https://www.bergendal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsplein 1
 • 6562 AH, Berg en Dal
 • Website: www.bergendal.nl
 • E-mail: gemeente@bergendal.nl
 • Telefoonnummer: 14024

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Kekerdom lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en informeert u over welk model rijmt met uw situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Kekerdom.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kekerdom.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf goede ontwikkelaars werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf goede producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Kekerdom binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator & 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kekerdom is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kekerdom hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie