Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middelaar

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Middelaar maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u waardevolle gegevens inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Mook en Middelaar.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2500 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMook en Middelaar | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Middelaar juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €6.950 incl. montage.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Middelaar. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€4.600 – €9.800€3.150 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.500€3.550 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.200€4.950 – €10.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Middelaar.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Middelaar kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-middelaar-6587

Bekijk leveranciers in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Middelaar voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Mook en Middelaar via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Mook en Middelaar. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Mook en Middelaar (https://www.mookenmiddelaar.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 6
 • 6585 AP, Mook en Middelaar
 • Website: www.mookenmiddelaar.nl
 • E-mail: wmo@mookenmiddelaar.nl
 • Telefoonnummer: 0246961111

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Middelaar vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Middelaar.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Middelaar.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere geschikte fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele populaire merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Middelaar binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Platinum & 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Middelaar is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Middelaar communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie