Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Balgoij

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Balgoij vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met belangrijke details betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Wijchen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 tot maar liefst €9900, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWijchen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Balgoij juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Balgoij. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.000€2.950 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.400€4.000 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.800 – €12.600€5.050 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Balgoij.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Balgoij is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-balgoij-6613

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Balgoij voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wijchen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wijchen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wijchen (https://www.wijchen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bronckhorstlaan 2
 • 6602 BG, Wijchen
 • Website: www.wijchen.nl
 • E-mail: vraagwijzer@wijchen.nl
 • Telefoonnummer: 0246492244

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Balgoij onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Balgoij.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Balgoij.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte leveranciers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere goede ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Balgoij binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn & Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Balgoij is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Balgoij hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie