Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Druten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Druten maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u nuttige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Druten.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1900 tot zo’n €10000, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Druten | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Druten juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Druten. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.700 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.600€2.500 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €10.200€4.200 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.500 – €12.300€5.500 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Druten.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Druten is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-druten-6651

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Druten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Druten via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Druten. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model laten installeren die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heuvel 1
 • 6651 DA, Druten
 • Website: www.druten.nl
 • E-mail: zorgloket@druten.nl
 • Telefoonnummer: 0487580100

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Druten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert welk systeem aansluit op uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Druten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Druten.

Erkende merken
In ons land zijn 5 betrouwbare leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf betrouwbare ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Heymer. Gerenommeerde specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Druten binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum & Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Druten is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Druten communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie