Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Afferden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Afferden maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare specificaties betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men kosteloos en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Druten.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 tot zo’n €8400, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Druten | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Afferden juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.400 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Afferden. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.650 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.000 – €9.200€2.750 – €6.4005 uur
2 bochten€5.700 – €11.500€4.300 – €7.7006 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.000€4.750 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Afferden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Afferden kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-afferden-6654

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Afferden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Druten via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Druten. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Druten (https://www.druten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model laten monteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Heuvel 1
 • 6651 DA, Druten
 • Website: www.druten.nl
 • E-mailadres: zorgloket@druten.nl
 • Telefoonnummer: 0487580100

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Afferden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende systemen demonstreren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw situatie. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Afferden.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Afferden.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 geschikte leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf populaire ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Afferden binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Afferden is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Afferden benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie