Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boven-Leeuwen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Boven-Leeuwen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en op een prettige manier de trap op en af. Op deze website bekijkt u praktische informatie wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio West Maas en Waal.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2250 oplopend tot 9000, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente West Maas en Waal | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Boven-Leeuwen juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Boven-Leeuwen. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€5.450 – €9.200€2.850 – €6.000halve dag
2 bochten€6.450 – €11.500€4.250 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.200€4.600 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boven-Leeuwen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Boven-Leeuwen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-boven-leeuwen-6657

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Boven-Leeuwen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Maas en Waal binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente West Maas en Waal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente West Maas en Waal (https://www.westmaasenwaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heemstraweg 48
 • 6658 KH, West Maas en Waal
 • Website: www.westmaasenwaal.nl
 • E-mail: info@vraagwijzerwestmaasenwaal.nl
 • Telefoonnummer: 0487595555

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Boven-Leeuwen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de volgende tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Boven-Leeuwen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Boven-Leeuwen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse erkende producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende adviseurs van merken als deze zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Boven-Leeuwen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Acorn & Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Boven-Leeuwen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Boven-Leeuwen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie