Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heteren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Heteren verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2050 tot wel €8600, inclusief montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Overbetuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Heteren juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 inclusief installatie.
 • Extra opties als een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Heteren. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.800 – €9.800€3.000 – €5.600Dagdeel
2 bochten€5.600 – €11.600€4.500 – €7.6001 dag
Spiltrap€7.550 – €13.200€5.150 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heteren.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heteren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-heteren-6666

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Heteren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Heteren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Heteren.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heteren.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Heteren binnen één tot twee weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn & RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heteren is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heteren verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal ligt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie