Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Andelst

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Andelst kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert treft u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Ook kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2500 oplopend tot 8100, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Overbetuwe | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Andelst juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Andelst. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€4.950 – €9.500€2.900 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.000€3.800 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €12.500€5.050 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Andelst.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Andelst kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-andelst-6673

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Andelst voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Overbetuwe. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Andelst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert welk soort lift past bij uw situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Andelst.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Andelst.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere populaire fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Bekende wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Andelst binnen een paar weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator of 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Andelst is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Andelst communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie