Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hemmen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Hemmen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u nuttige adviezen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2250 tot wel €9900, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOverbetuwe | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Hemmen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Hemmen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.800 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.900€2.800 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.200€3.800 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.150 – €14.100€5.000 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hemmen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hemmen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken bieden een assortiment met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hemmen-6672

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Hemmen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mailadres: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Hemmen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Hemmen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hemmen.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 goede leveranciers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Gerenommeerde adviseurs van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Hemmen binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn + RecentLift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hemmen is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hemmen hanteert een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie