Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Homoet

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Homoet biedt uitkomst! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert leest u praktische adviezen t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Overbetuwe.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €2250 & €9100, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOverbetuwe | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Homoet juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.600 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Homoet. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.600 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.100 – €9.400€2.650 – €5.100halve dag
2 bochten€5.950 – €11.300€4.300 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.100€5.550 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Homoet.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Homoet kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-homoet-6676

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Homoet voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Overbetuwe binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Overbetuwe. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Overbetuwe (https://www.overbetuwe.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dorpsstraat 67
 • 6661 EH, Overbetuwe
 • Website: www.overbetuwe.nl
 • E-mail: info@overbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0481362300

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Homoet vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen introduceren en informeert welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Homoet.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Homoet.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal populaire producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe. Erkende verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Homoet binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa & Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Homoet is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Homoet verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie