Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ressen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Ressen kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina bieden wij nuttige specificaties inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 tot maar liefst €9100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Lingewaard | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Ressen juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Ressen. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.400€2.900 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.200€3.550 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.000 – €12.400€5.150 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ressen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ressen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ressen-6684

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Ressen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Lingewaard. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift kiezen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mail: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Ressen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In deze tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Ressen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Ressen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere professionele leveranciers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 goede traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire wederverkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Ressen binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah & Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ressen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ressen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie