Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bennekom

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Bennekom maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert treft u uitgebreide gegevens omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2000 tot maar liefst €9100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEde | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Bennekom juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Bennekom. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.750 – €2.3004 uur
1 bocht€5.350 – €8.700€2.800 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.000€3.800 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €14.100€4.650 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bennekom.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bennekom kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bennekom-6721

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bennekom voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief montage. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Ede. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Bennekom subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Bennekom.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bennekom.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf professionele producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Bennekom binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Otolift en Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bennekom is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bennekom verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie