Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gendt

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Gendt vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand treft u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Ook kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Lingewaard.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2500 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLingewaard | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Gendt april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.300.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Gendt. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.600 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.800€3.000 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €10.700€3.900 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.900 – €14.300€5.200 – €9.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gendt.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Gendt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-gendt-6691

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gendt voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lingewaard met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Lingewaard. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lingewaard (https://www.lingewaard.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift selecteren die in lijn is met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kinkelenburglaan 6
 • 6681 BJ, Lingewaard
 • Website: www.lingewaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@lingewaard.nl
 • Telefoonnummer: 0263260111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Gendt bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen introduceren en adviseert u over welk model matcht met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Gendt.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Gendt.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf erkende leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde dealers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Gendt binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare + RecentLift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gendt is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gendt werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 110 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie