Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lunteren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Lunteren maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige tips m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Ede.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1900 tot wel €10000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ede | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Lunteren februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.400.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Lunteren. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.650 – €2.250halve dag
1 bocht€4.500 – €9.000€2.750 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.800€4.150 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.100€5.500 – €9.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lunteren.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lunteren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lunteren-6741

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lunteren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ede. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem kiezen dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Lunteren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties introduceren en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Lunteren.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lunteren.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 bekende merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Grote aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Lunteren al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa en RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lunteren is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lunteren hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie