Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterbeek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Oosterbeek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze website kunt u aan de slag met praktische specificaties omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRenkum | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Oosterbeek mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 incl. montage.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Oosterbeek. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.400 – €9.800€3.050 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.200€3.850 – €7.200Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €12.700€4.850 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterbeek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oosterbeek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oosterbeek-6861

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Oosterbeek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Renkum. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mail: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Oosterbeek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met uw situatie. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook liften monteren in Oosterbeek.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oosterbeek.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal professionele ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere goede merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Oosterbeek binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oosterbeek is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oosterbeek benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie