Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Klomp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in De Klomp verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht bieden wij praktische tips aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2200 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEde | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift De Klomp juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.500 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het monteren van een traplift in De Klomp. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.600 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.800€2.950 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €10.000€4.500 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €13.600€4.650 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Klomp.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in De Klomp kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-klomp-6745

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Klomp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Ede. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mailadres: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO De Klomp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende modellen demonstreren en informeert welk systeem past bij uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in De Klomp.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in De Klomp.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse goede fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf bekende producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in De Klomp binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare of RecentLift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Klomp is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in De Klomp hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie