Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Renkum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Renkum kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert vindt u waardevolle specificaties aangaande trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 tot wel €9000, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Renkum | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Renkum mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.400.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Renkum. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.750 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.000€3.350 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.800€3.900 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.400€5.200 – €10.4001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Renkum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Renkum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-renkum-6871

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Renkum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Renkum. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mail: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Renkum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Renkum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Renkum.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf grote producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Renkum al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum of Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Renkum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Renkum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 120 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie