Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wageningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Wageningen maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met waardevolle tips t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Wageningen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 tot zo’n €9200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWageningen | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6705
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Wageningen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Wageningen. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.200€3.350 – €6.1004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.600€3.850 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €13.300€4.650 – €10.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wageningen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wageningen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wageningen-6705

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wageningen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wageningen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Wageningen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Wageningen (https://www.wageningen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem aanschaffen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 22
 • 6701 CZ, Wageningen
 • Website: www.wageningen.nl
 • E-mailadres: knooppunt@wageningen.nl
 • Telefoonnummer: 0317492400

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Wageningen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden introduceren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw situatie. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In deze tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Wageningen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wageningen.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal professionele producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Wageningen binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift en Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wageningen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wageningen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie