Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arnhem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Arnhem biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u praktische specificaties inzake trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Arnhem.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2050 en €9700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Arnhem | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6825
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Arnhem april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.200 incl. montage.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Arnhem. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.900€3.000 – €5.300Dagdeel
2 bochten€6.500 – €10.700€4.300 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.650 – €14.200€4.500 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Arnhem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Arnhem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-arnhem-6825

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Arnhem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Arnhem met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Arnhem. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Arnhem (https://www.arnhem.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem selecteren die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat (Stadhuis) 38
 • 6811 DG, Arnhem
 • Website: www.arnhem.nl
 • E-mail: gemeente@arnhem.nl
 • Telefoonnummer: 0882260000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Arnhem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften tonen en adviseert welk systeem in lijn is met uw situatie. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Arnhem.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Arnhem.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse betrouwbare leveranciers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire verkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Arnhem binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah of 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Arnhem is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Arnhem hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie