Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doorwerth

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Doorwerth vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze site leest u nuttige informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO en veiligheid. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Renkum.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €2050 tot maar liefst €9800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRenkum | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Doorwerth juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.250 incl. montage.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Doorwerth. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.650 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.500 – €9.600€2.850 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €10.800€3.850 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.300€5.250 – €10.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Doorwerth.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doorwerth is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-doorwerth-6865

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Doorwerth voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Renkum via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Renkum. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Renkum (https://www.renkum.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift selecteren die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Generaal Urquhartlaan 18g
 • 6861 GG, Renkum
 • Website: www.renkum.nl
 • E-mail: zorgloket@renkum.nl
 • Telefoonnummer: 0263397270

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Doorwerth bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte opties demonstreren en informeert welk merk/model past bij de situatie en het budget. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Doorwerth.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Doorwerth.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele professionele fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Doorwerth binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Otolift of TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Doorwerth is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Doorwerth hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie