Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deelen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Deelen biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u direct en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Ede.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2200 tot wel €8300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ede | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Deelen juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Deelen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.850 – €8.100€3.000 – €5.300halve dag
2 bochten€5.700 – €10.800€4.300 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €14.000€5.150 – €9.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Deelen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Deelen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-deelen-6877

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Deelen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ede via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ede. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ede (https://www.ede.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type uitkiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6711 DE, Ede
 • Website: www.ede.nl
 • E-mail: wmo@ede.nl
 • Telefoonnummer: 140318

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Deelen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende stoelliften tonen en informeert u over welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Deelen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Deelen.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende geschikte fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 professionele ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Deelen binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Minivator + Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Deelen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Deelen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie