Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Velp vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker vindt u uitgebreide tips omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2400 oplopend tot 9200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRheden | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Velp juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.550 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Velp. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.700 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.550 – €8.100€3.300 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.600€3.550 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.400€5.250 – €9.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Velp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Velp kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-velp-6881

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Velp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Rheden. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem laten monteren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mailadres: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Velp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende opties laten zien en informeert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Velp.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Velp.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Velp in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah & Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Velp is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Velp werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie