Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zevenaar

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Zevenaar verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site bieden wij praktische specificaties m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2400 en €10200, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZevenaar | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6902
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Zevenaar april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.100.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zevenaar. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.750 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.500€2.800 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.700 – €10.000€4.300 – €7.7006 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.600€4.900 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zevenaar.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Zevenaar is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zevenaar-6902

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zevenaar voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift laten monteren die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Zevenaar zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende systemen laten zien en informeert welk soort lift voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Zevenaar.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zevenaar.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal bekende ontwikkelaars werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 erkende fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Populaire aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Zevenaar binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn + Strobbe verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zevenaar is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zevenaar hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie