Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Angerlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Angerlo biedt uitkomst! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert treft u nuttige tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de installatiekosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2050 en €8600, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZevenaar | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Angerlo juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Angerlo. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.800€2.850 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €10.200€4.250 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €12.700€5.150 – €10.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Angerlo.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Angerlo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-angerlo-6986

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Angerlo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een model selecteren die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Angerlo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen demonstreren en vertelt welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Angerlo.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Angerlo.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Angerlo binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp & TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Angerlo is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Angerlo communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie