Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tonden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Tonden vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u belangrijke informatie over trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, de werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Brummen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2400 oplopend tot 9400, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Brummen | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Tonden mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Tonden. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.300€3.250 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.250 – €11.700€3.900 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €14.400€5.000 – €10.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tonden.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Tonden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-tonden-6975

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Tonden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Brummen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model selecteren die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mailadres: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Tonden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Tonden.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met goede leveranciers van trapliften in Tonden.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere populaire traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal professionele producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Bekende verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Tonden binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah en Smienk bieden een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tonden is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tonden benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie