Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hall

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Hall maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Hieronder vindt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Brummen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1650 en €8800, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Brummen | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Hall juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hall. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.600€3.400 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.600€4.000 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €12.300€5.500 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hall.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hall is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hall-6964

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Hall voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Brummen. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mail: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Hall zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften introduceren en informeert welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Hall.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hall.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse erkende fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere goede producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Hall al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift en RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hall is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hall werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie