Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spankeren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Spankeren kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker bieden wij nuttige informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en plezierige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2100 oplopend tot 9700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Rheden | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Spankeren februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 incl. montage.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Spankeren. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.650 – €2.3004 uur
1 bocht€4.850 – €9.200€3.350 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.300€3.750 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €12.700€5.400 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Spankeren.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spankeren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-spankeren-6956

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Spankeren voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Rheden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift uitzoeken dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mailadres: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Spankeren onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties demonstreren en adviseert u over welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Spankeren.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Spankeren.

Bekende merken
In Nederland zijn vijf erkende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse bekende fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Populaire dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Spankeren binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah en Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Spankeren is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Spankeren hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie