Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Didam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Didam verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website treft u nuttige specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Montferland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1650 & €8100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMontferland | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Didam juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Didam. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.350 – €8.800€2.600 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.600€3.950 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.600€5.300 – €9.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Didam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Didam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-didam-6941

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Didam voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Montferland d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Montferland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Montferland (https://www.montferland.info).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift laten monteren die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 14
 • 6942 BE, Montferland
 • Website: www.montferland.info
 • E-mailadres: gemeente@montferland.info
 • Telefoonnummer: 0316291333

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Didam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften laten zien en adviseert u over welk model in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Didam.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Didam.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse professionele leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Didam binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Didam is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Didam communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie