Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lobith

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Lobith vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel de trap op en af. Via deze website bieden wij handige tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2300 oplopend tot 8400, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zevenaar | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Lobith juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Lobith. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€5.150 – €8.400€2.650 – €6.0005 uur
2 bochten€6.400 – €10.500€4.100 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €12.500€5.450 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lobith.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lobith kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lobith-6915

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lobith voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zevenaar. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Lobith vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u passende liften demonstreren en adviseert welke uitvoering rijmt met uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Lobith.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Lobith.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Lobith binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa of 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lobith is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lobith hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie