Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pannerden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Pannerden verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2200 tot wel €9000, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZevenaar | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Pannerden juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Pannerden. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.600 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.600€2.950 – €5.400Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €11.900€4.150 – €7.6006 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.700€4.650 – €10.4001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Pannerden.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pannerden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-pannerden-6911

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Pannerden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Pannerden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook actief zijn in Pannerden.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Pannerden.

Goede merken
In uw regio zijn 5 goede traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Betrouwbare aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Pannerden binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa & Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Pannerden is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Pannerden hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie