Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ellecom

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Ellecom maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Via deze website vindt u nuttige tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 & €8300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Rheden | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Ellecom juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Ellecom. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.850 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.300€2.700 – €5.600halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.200€3.800 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €12.100€4.900 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ellecom.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ellecom kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ellecom-6955

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Ellecom voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Rheden. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type uitzoeken die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mail: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Ellecom vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen laten zien en informeert u over welk model in lijn is met de situatie en het budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Ellecom.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ellecom.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Grote dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Ellecom al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn of RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ellecom is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ellecom benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie