Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brummen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Brummen biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Brummen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2150 tot zo’n €8700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Brummen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Brummen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Brummen. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€4.600 – €8.800€2.650 – €6.200halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.900€4.450 – €7.4001 dag
Wenteltrap€8.150 – €13.900€4.600 – €10.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Brummen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Brummen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 55% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-brummen-6971

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Brummen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Brummen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een stoellift selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mail: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Brummen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen demonstreren en adviseert welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel vindt u winkels en producenten die ook liften monteren in Brummen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Brummen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere grote leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare adviseurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Brummen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator & Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Brummen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Brummen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie