Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Empe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Empe maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze webpagina leest u belangrijke tips over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Brummen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2000 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Brummen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Empe juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Empe. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.800 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.800 – €9.500€3.250 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.400€4.500 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.900€5.400 – €10.4005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Empe.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Empe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-empe-7399

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Empe voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brummen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Brummen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Brummen (https://www.brummen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een traplift uitzoeken dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5
 • 6971 CE, Brummen
 • Website: www.brummen.nl
 • E-mailadres: info@wegwijsbrummen.nl
 • Telefoonnummer: 0575561942

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Empe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Empe.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Empe.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Empe al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn of RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Empe is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Empe benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie