Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Twello

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Twello verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze website treft u nuttige details omtrent trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1600 tot wel €10100, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Voorst | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Twello juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.400 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Twello. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.300Dagdeel
1 bocht€4.500 – €8.600€3.350 – €6.0001/2 dag
2 bochten€6.500 – €10.100€3.600 – €7.6001 dag
Draaiende trap€8.350 – €12.500€4.950 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Twello.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Twello is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-twello-7391

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Twello voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Voorst. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een model kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mail: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Twello subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal opties laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Twello.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Twello.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse goede traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere erkende fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Twello binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn + 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Twello is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Twello verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie