Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lieren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Lieren maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1850 & €9600, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteApeldoorn | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Lieren juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Lieren. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€5.300 – €9.100€2.850 – €6.7005 uur
2 bochten€5.800 – €10.600€3.600 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €12.700€5.500 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lieren.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Lieren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lieren-7364

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Lieren voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Apeldoorn. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift kopen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Lieren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en vertelt welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Veel dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Lieren.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Lieren.

Populaire merken
In ons land zijn 5 professionele traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal bekende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Lieren binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lieren is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lieren hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie