Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wenum Wiesel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Wenum Wiesel kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website leest u uitgebreide specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot zo’n €10100, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Apeldoorn | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7345
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Wenum Wiesel februari 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.150 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Wenum Wiesel. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.200€3.100 – €5.200halve dag
2 bochten€5.550 – €10.700€4.400 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€8.450 – €12.400€5.300 – €10.1001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wenum Wiesel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wenum Wiesel is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-wenum-wiesel-7345

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Wenum Wiesel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Apeldoorn. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Wenum Wiesel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte liften demonstreren en geeft aan welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook leveren in Wenum Wiesel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Wenum Wiesel.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal bekende merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere populaire merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Wenum Wiesel binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Handicare + Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wenum Wiesel is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wenum Wiesel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie