Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gelselaar

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Gelselaar kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische tips inzake trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €8000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Berkelland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Gelselaar juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Gelselaar. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.3004 uur
1 bocht€5.350 – €8.000€3.050 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €10.200€3.750 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €14.400€5.200 – €9.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gelselaar.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gelselaar is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gelselaar-7275

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gelselaar voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Berkelland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Gelselaar subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Gelselaar.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met goede leveranciers van trapliften in Gelselaar.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele ontwikkelaars operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Gelselaar binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift & Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gelselaar is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gelselaar communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie