Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ruurlo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Ruurlo vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u nuttige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 en €8500, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Berkelland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Ruurlo juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Ruurlo. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.550 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.200€3.400 – €6.400halve dag
2 bochten€6.000 – €11.300€4.350 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.300€4.950 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ruurlo.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ruurlo is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ruurlo-7261

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ruurlo voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Berkelland. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift kopen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Ruurlo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering past bij uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Ruurlo.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ruurlo.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal bekende producenten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse erkende producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Ruurlo al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Otolift en PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ruurlo is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ruurlo hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie