Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Barchem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Barchem maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Lochem.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1700 tot zo’n €10200, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLochem | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7244
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Barchem juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Barchem. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.000 – €9.000€2.750 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.300€4.050 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.050 – €14.000€4.900 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Barchem.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Barchem is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-barchem-7244

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Barchem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Lochem. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model laten installeren die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Barchem bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Barchem.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Barchem.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse erkende merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle montage en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse professionele producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe. Grote verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Barchem binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Heymer bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Barchem is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Barchem hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie