Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vierakker

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Vierakker maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, technische details, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1650 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Vierakker juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Vierakker. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.200€3.300 – €5.2005 uur
2 bochten€5.600 – €10.300€3.950 – €7.800Eén dag
Spiltrap€7.800 – €12.200€4.900 – €10.5006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vierakker.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Vierakker kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vierakker-7233

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Vierakker voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model laten plaatsen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Vierakker onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende opties demonstreren en geeft aan welk systeem past bij de situatie en het budget. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Vierakker.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Vierakker.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse professionele fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa, Heymer. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Vierakker al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vierakker is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vierakker hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie