Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Keijenborg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Keijenborg kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en comfortabel naar boven en naar beneden. Onderstaand vindt u belangrijke details over trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €2000 tot zo’n €9300, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBronckhorst | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Keijenborg juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Keijenborg. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.650 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.800€3.200 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.500€3.950 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.950 – €14.300€5.400 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Keijenborg.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Keijenborg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-keijenborg-7256

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Keijenborg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem selecteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Keijenborg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Keijenborg.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Keijenborg.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse populaire leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Grote verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Keijenborg al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift of TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Keijenborg is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Keijenborg communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie