Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Laren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Laren maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u waardevolle details betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Lochem.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten variëren tussen €1950 tot zo’n €9400, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLochem | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Laren juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Laren. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.800 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.600€3.250 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.400€4.150 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €14.500€4.550 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Laren.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Laren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-laren-7245

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Laren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lochem. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mailadres: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Laren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en adviseert welke uitvoering rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Laren.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Laren.

Erkende merken
In ons land zijn 5 geschikte traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal betrouwbare leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum. Erkende verkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Laren in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Laren is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Laren hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie