Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hengelo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hengelo maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Onderstaand treft u waardevolle specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven schommelen tussen €1800 oplopend tot 8500, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bronckhorst | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Hengelo juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Hengelo. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.750 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.500€2.600 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.400 – €11.900€3.800 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.800€5.350 – €10.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hengelo.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hengelo kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hengelo-7255

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hengelo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bronckhorst. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hengelo onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende systemen demonstreren en informeert welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Hengelo.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hengelo.

Erkende merken
In ons land zijn 5 professionele ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele geschikte leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Bekende verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Hengelo binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa + RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hengelo is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hengelo hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie