Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borculo

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Borculo maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder moeite de trap op en af. Onderstaand leest u handige informatie omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2000 tot wel €8400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBerkelland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Borculo mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van twee aspecten: het type trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Borculo. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.000€3.350 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€5.650 – €10.800€4.150 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €14.300€5.500 – €9.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Borculo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Borculo is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-borculo-7271

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Borculo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Berkelland. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Borculo vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties laten zien en informeert welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Borculo.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met goede leveranciers van trapliften in Borculo.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 erkende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Borculo in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Borculo is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Borculo communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie